ÇABİP Trekking | Kazdağları Dalaksuyu Yürüyüşü

ÇABİP Trekking | Kazdağları Dalaksuyu Yürüyüşü

ÇABİP Trekking olarak 14 Kasım 2021 Pazar günü Kazdağı Dalaksuyu’na gidiyoruz.

▪Tarih: 14/11/2021

▪1. Buluşma Yeri: Cumhuriyet Meydanı
Toplanma Saati: 07.00
Araç Hareket Saati: 07.30 (Geç kalmayınız)

▪2. Buluşma Yeri: Kıyı AVM Otobüs Durağı
Toplanma Saati: 07.15
Araç Hareket Saati: 07.45 (Geç kalmayınız)

📍Hareket Noktası: Kazdağı Dalaksuyu

  • Uzunluk: 12 km
  • Tırmanış: 468 m
  • Zorluk: Zor
  • Süre: 200 dk
  • Yol Durumu: Toprak yol, Patika yol

🔴BİLGİLENDİRME

◾Faaliyetler; Yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları, astım gibi solunum rahatsızlıkları ile adale/eklem romatizması, epilepsi (sara) vs. Doğada tedavisi son derece güç olan hastalıklara sahip kişilerin katılımına uygun değildir.

◾Yürüyüş boyunca hiçbir yerde çöpünüzü bırakmayınız!

◾Yürüyüş sırasında/molada alkol kullanılması kesinlikle yasaktır!

◾Yürüyüş esnasında sigara içmek yasaktır. İçmek isteyenler mola zamanlarında grup dışında sigara içebilirler!

◾Yürüyüş sırasında öncü geçilmez, artçının gerisinde kalınmaz!

◾Katılacak arkadaşların haber verme ya da iptal konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle ve özellikle rica olunur!

◾Etkinlik 16 yaş altı gönüllülerimiz için uygun değildir!

◾Kayıt olup, ücret yatırıldıktan sonra ücret iadesi yapılamamaktadır!

◾ÇABİP Trekking ekibi tarafından belirtilen gün ve saate kadar ulaşım ücretini göndermemiş kişilerin kaydı silinecek ve yedek kişiler seçilecektir.

◾Hareket noktalarına ulaşımımız otobüs/minibüs/midibüs tarzı araçlarla sağlanmaktadır. Arkanızdan otomobil/motor ile gelebilir miyim gibi tekliflerde bulunmayınız.

🔴GEREKLİ EKİPMANLAR

◼Su geçirmez ayakkabı
◼Baton
◼Yağmurluk / Kolsuz rüzgarlık
◼Üst-alt içlik (mevsime göre)
◼Buff (boyunluk, kafa bandı gibi çeşitli kullanımlar için)
◼Ufak sırt çantası
◼Yedek çorap, ıslanma ihtimaline karşı yedek kıyafetler
◼Çakı
◼Pusula
◼Çikolata, müsli barı, kuruyemiş gibi enerji veren yiyecekler
◼Sandviç vb.
◼Yeterli miktarda su
◼Düdük
◼Powerbank

🟥Gidiş-dönüş ulaşım ücreti: 50 TL’dir.

🟥Ulaşım ücretlerinin 12 Kasım 2021 Cuma günü saat 17.00’a kadar aşağıdaki IBAN adresine atılması gerekmektedir.

 

KAZDAĞLARI TARİHÇESİ:

Kazdağları tarih öncesi yıllarda da çeşitli medeniyetleri barındırmış muhtelif tarihlerde kentler, kasabalar kurulmuş ve yıkılmıştır. Bilinen tarihi MÖ 2000 yıllarında başlar. Bu tarihlerde Thebe şehri, Lyrnessos şehri, Khrysa şehri, Killa Şehri, Anderia şehri, Antandros şehri, Adramytteion şehri, Astrya şehri, Gargara şehri gibi şehirler kurulmuş bunlardan bir çoğuda Truva savaşları sırasında yok edilmişlerdir.

Homeros İlyada’sında İda Dağı ( Kazdağı ) için ‘Bol pınarlı vahşi hayvanlar anası’ diye bahsetmektedir. Kazdağı’nın heryerinden kaynaklar çıkmaktadır. 1500 mt rakımda dahi yaz kış suyu olan kaynaklar mevcuttur. Edremit, Akçay ve Altınoluk’un buz gibi soğuk ve bol içme ve kullanma suyu Kazdağı’nın eriyen kar sularıdır. Kazdağları’ ndan gelen orman havası ile denizin iyotlu ve oksijen miktarı yüksek havası birleşince Altınoluk Şahinderesi boğazı civarı oksijen çadırı şeklinde ifade edilmektedir. Dünyanın oksijen bolluğu yönünden ilk üç yerinden biri olduğu tespit edilmiştir.

İda Dağı (Kazdağı), dünyada mitoloji ve efsaneler Dağı olarak bilmektedir. Kazdağlarındaki üç efsaneden biri Yunan efsanesi (İlyada) diğerleri Sarıkız ve Hasan ile Emine’ nin aşk öyküler olan iki Türk efsanesidir.Yunan Mitolojisinde Paris’in Altın Elmayı Afrodit’e vermesi sonucu, dünyada ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yerdir. Bilindiği gibi, bu güzellik yarışması getirdiği sonuçları itibarıyla, tarihte meşhur Troia savaşlarının çıkmasına neden olmuştur.

🟫Özelliği: Ege Bölgesi ile Marmara Bölgesini birbirinden ayıran,antik çağlarda “İda Dağı” olarak anılan Kaz Dağı, Biga yarımadasının en yüksek kütlesidir.

Kaz Dağının üzerine yerleşmiş, kuzey-güney istikametine uzanan derin vadi ve kanyonları, flora ve fauna açısından zengin bir potansiyel arzetmekte, özellikle de bitki örtüsünün taşıdığı biyolojik çeşitlilik ana kaynak değerini oluşturmaktadır.

🟫Hayvan Türleri: Ayı, Karaca, Yaban Kedisi, Su Samuru, Sincap,Yarasa, Kirpi, Tavşan, Porsuk, sansar, Tilki, Yaban Domuzu, Kartal, Doğan, Atmaca,Şahin, Keklik, Tahtalı, Çulluk ve Balık cinsleri, Alabalık ve sazan türleri bulunmaktadır.

🟫Bitki Örtüsü: Üst tabakada 600-700 rakımlar arasında Kızılçam hakimdir. Üst rakımlarda Karaçam, Kayın, Göknar asli ağaç türleridir. Kestane Meşe, Kızılağaç, Çınar ağaçları bulunmaktadır. Alt tabakada Sistus(Laden), Erika, Karaçalı, Böğürtlen, Sarmaşık bitkileri ile Kekik, Adaçayı, Sumak gibi tıbbi bitkiler açısından da çok zengindir.


betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet