Bir Bisiklet Sürücüsünün Giyimi Nasıl Olmalıdır?

Bir Bisiklet Sürücüsünün Giyimi Nasıl Olmalıdır?

Bisiklet kullanırken mutlaka kask takınız.
Kask düştüğünüz zaman kafanızı, ensenizi ve yüzünüzün yan taraflarını korur. Bisiklet kaskları çok hafiftir. Bu yüzden sizi pek rahatsız etmez. Bisiklet kaskları hafif malzemeden yapılır ve bisiklet kullanırken sizi rahatsız etmez.
Eldiven:
Bisiklet eldivenleri de avucunuzun içini korur. Düşme anında refleks olarak avuç içi yere temas eden vücudun ilk noktalarındandır. Ayrıca avuç içinin nasırlaşmasını da önler. Bunun dışında en önemli noktalardan biri de elinizin uyuşmasını engeller.
Ayakkabı:
Bisiklet kullanırken kilitli pedal ve kilitli özel bisiklet ayakkabısı kullanabilirsiniz. Bisiklet ayakkabılarının altı serttir. Pedala daha güçlü basmanızı sağlar ayrıca bileğinizin burkulmasını engeller. Kilitli bisiklet ayakkabısı ve pedalı tıpkı kayaktaki gibidir. Tek hamle ile çıkarılabilir. En önemli özelliği ise performansınızı arttırmasıdır. Çünkü ayağınızı yukarı doğru çekerken bile pedala güç uyguluyorsunuz.
Bisiklet taytı:
Bisiklet taytı kullanmanızı tavsiye edilir. Çünkü daha rahat bir sürüş elde edersiniz. Bisiklet taytlarının içerisinde özel bir güderi vardır. Poponuzun acımasını ve uyuşmasını engeller. Bisiklet taytı kullanırken tayt altına iç çamaşır giymeyiniz. Taytlar Anti Bakteriyel malzemelerden yapılmaktadır. Tayt alırken bir beden büyük alın. Diğer kıyafetleri S beden giyiyor olabilirsiniz ama mesela bacaklarınız kalındır, S beden tayt fena sıkabilir (tecrübe ile sabittir). Esnek yapısı sayesinden üzerinize tam oturacaktır. Mümkünse deneyin.
Tayt çeşitleri:
• İki çeşit tayt vardır. Uzun ve kısa taytlar. Uzun taytlar ayak bileğinize kadar iner ve askılı veya askısız olurlar.
• Kısa taytlar diz üstüne kadarlardır. Bunda askılı ve askısız olanı mevcuttur.
• Yazlık veya kışlık taytlar vardır: Uzun tayt kışlıktır diye düşünmeyin, kışlıklar daha kalın oluyor.
Tayt yerine pedli şortlar da vardır.
Askılının avantajı da vardır. Sabit durur, oynamaz; bisiklet üzerinde eğilerek kullanırken beliniz açılmaz. Askılı taytların tez avantajları vardır. Askılı taytlar WC ihtiyacında biraz sorun olabilir.
Düşününce… Spor değil tur amaçlı kullanıyorsak, amacımız aslında tayt giymek değil, sadece pedinden faydalanmaksa. Bu nedenle şortlu taytları da faydalabilirsiniz.
Ped kullanacağıma rahat seleler kullanırım diye düşünebilirsiniz fakat sele asla ped kadar rahat olamaz. Selenin özellikle önünün ince olması lazım ki bacaklarınızı rahat hareket etsin.
Bisiklet Gözlüğü:
Bisiklet kullanırken yine güvenliğiniz için mutlaka gözlük kullanınız. Belli bir hızda göze çarpan haşereler ve kum parçaları insanın canını acıtıyor. Hem bunu önlemek hem de daha ciddi yaralanmaların önüne geçmek için mutlaka gözlük takınız.
Bisiklet Forması:
Bisiklet Forması kullanınız, çünkü bisiklet formaları özel likra kumaşlardan yapılıyor. Soluyabilme özelliğine sahiptirler. Vücudunuzdaki terin dışarıya atılmasını sağlayarak vücudunuzun ferah kalmasını sağlar. Ayrıca arkasında bulunan küçük cepleri sayesinde bazı özel eşyalarınızı taşımanıza yardımcı olur.
Bisiklet kıyafetleri diğer spor kıyafetlerinden farklıdır. Özellikle çok kullanışlı ve hafif malzemelerden yapılıyor. Sürekli deformasyon olduğundan ayrıca çok sağlam malzemelerdir.
Aldığınız bisiklet kıyafetlerinin renkli olmasına dikkat ediniz. Renkli kıyafetler trafikte rahat etmenizi sağlar. Ayrıca bisiklet kıyafeti ve bisiklet kaskı ile trafikte daha çok saygı görürsünüz.
Kumaşı nefes alan ve terinizi dışarı atan malzemeden üretilmiş olanları tercih edin

Rüzgârlık (windstopper):
Vücudu saran modeller olmalı ki bisiklette iken içine hava dolmasın. Kolsuz modeller daha rahat olur.

Yağmurluk (alt ve üst):
Yine vücudu saran dar modeller tercih edilmeli. Pek de uzun olmamalı. Altınıza yine su geçirmeyen özel pantolonlardan giyebilirsiniz gerekirse. Gore-tex gibi nefes alan kumaşlar olabilir.

Bandana / Kar maskesi:
Sadece soğuk kış aylarında değil, rüzgarlı bahar aylarında dahi çok faydalı bir parça. Keyifli bir tur için özellikle kulaklarınızı mutlaka korumalısınız. Boynunuzu da korusanız iyi olur. Bunun için en iyi çözüm bandana. Termal kumaştan ve ince olmalı, teri hemen atmalı.
Termal içlik:
Soğuk kış günlerinde de turlamayı seviyorsanız, nefes alan ve teri dışarı atan özel kumaşlardan mamul termal içlikler giyebilirsiniz. Hem alta, hem de üste. Doğa sporları malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz. Altınızda kışlık tayt varsa alta gerek olmayabilir.
Paça bandı:
Uzun bir alt kıyafet giyiyorsanız (tayt dışında), paçanız dişliye sıkışmasın diye paça bandı kullanmalısınız. Mağazalarda promosyon bulabilirsiniz. Veya fosforlu güzel bantlar da mevcut. Eğer ön dişlilerinizin kendi dış koruması yoksa paça bandı paçanızın dişliye takılmasını engeller. Ama düşme anında dişlinin bileğinize zarar vermesini engellemez.

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet