Kentte Bisiklet | Çanakkale Kent Müzesi 17 Nisan – 4 Eylül 2019

Kentte Bisiklet | Çanakkale Kent Müzesi 17 Nisan – 4 Eylül 2019

“Kentte Bisiklet”
1884’te pedallı velosipet üzerinde ilk kez denenen zincir sistemi ile günümüzde kullandığımız bisiklete hem görünüm hem de yapı olarak en yakın olan araç üretildi. Bu tarihten itibaren bisiklet geniş kitleler tarafından kullanılmaya başlandı. 1885’te Tomas Stefans adında bir Amerikalı, bisikletiyle bu topraklara geldi ve bunun üzerine 1890-1895 arasında bisikletler ilk kez Osmanlı şehirlerinde görünmeye başlandı.

Bu sergi ile, 1933’te Cumhuriyet’in 10. yılı için hazırlanan zafer takı önünde boy gösteren bisiklet sporcularından, 1950’li yıllarda bisikletiyle Çanakkale’den tek başına Anadolu turuna çıkan Binyamin Bello’ya, 1960’larda bireysel çabaları ile Cumhurbaşkanlığı Enternasyonal Marmara Bisiklet Turu’na katılan bisikletçilerimizden günümüze, kentte bisikletin hikâyesini anlatmaya ve bisikletin bir ulaşım aracı olarak şehir içindeki önemine değinmeye çalıştık. Serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz.

Çanakkale Kent Müzesi Bizlerde Çanakkale Bisiklet Platformu olarak sergide gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk, tur, kamp ve diğer çalışmalarımız ile yerimizi aldık. 17 Nisan ile 4 Eylül 2019 tarihleri arasında Çanakkale Kent Müzesinde açık olacak sergi 17 Nisan 2019 Çarşamba günü 18.00’da açılıyor. Bu önemli günde ÇABİP ailesini ve Çanakkale’deki tüm bisiklet severleri sergimizin açılışına bekliyoruz.

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet